top of page

Grije, gori, daje i uništava...


Vatra je oduvijek bila dvosjekli mač.

Ako ju pravilno kontroliraš, toplo je, imaš energije, možeš skuhati nešto itd. Ako malo fulaš, vatra se može ugasiti, ili još gore, proširiti se nekontrolirano, i onda dolazimo do svakakvog kaosa i patnje. Ali Vi niste tu jer želite znati kako zaustaviti požar, tako da idemo dalje…


Ljutnja je više-manje ista priča, samo sto zna biti suptilnija.

Za vatru je potrebna bar iskra.

Za ljutnju i frustraciju potrebna je pretpostavka, očekivanje, zaključak ili uvjerenje. Može biti mala ili velika, svjesna ili podsvjesna, ali svaka je potencijalni okidač za frustraciju i ljutnju.


U sljedećem članku bit će malo više informacija o prepoznavanju i mijenjanju tih okidača, za sad ćemo se fokusirati na energetski aspekt ljutnje.



Frustracija, ljutnja, agresija, otpor, sve su to varijacije na temu. Sve su tu zato da podignu razinu energije i ojačaju nas da se možemo boriti. Problem upravo u činjenici da potiču na sukob. Mijenjaju način a koji razmišljamo i potiču nas na stvaranje drame, dokazivanje, dominiranje i nanošenje boli, bilo fizičke ili emocionalne.


U suptilnijim oblicima vežu se sa strahovima i pretvaraju u pasivnu agresiju, koja zna biti još gora, jer je teža za prepoznat, a dugoročno može u potpunosti uništiti osobu na koju je usmjerena i iskriviti osobu koja se prepusti tom mehanizmu.


Iz fizike znamo da energija može mijenjati oblik. Iz ezoterije znamo kako to napraviti pomoću vizualizacije i fokusa na osjećaje u tijelu. Predlažem Vam da prođete kroz ovu kratku vježbicu i naučite kako se ispuniti energijom koju vam ljutnja nudi i otpustiti poriv za sukobom koji dolazi s njom. Rezultat će biti veća razina mira, fokusa, u nekima i strasti, a sve to bez umora,pada energije ili potrebe za sukobom.


*** uzmite si 30-90 sekundi za svaku od točaka vježbe


VATRA LJUTNJE


1) Zamislite situaciju u kojoj osjećate ljutnju ili frustraciju, u detalje, dok ju ne počnete osjećati u tijelu.


2) Zamislite da je ta frustracija/ ljutnja Vatra koja gori tamo gdje je osjećate.


3) Dopustite da se vatra širi po cijelom tijelu i bivajte u njoj


4) Osjetite kako vatra počinje gorjeti sve brže i jače. Vatra postaje sve svjetlija dok ne bude zasljepljujuće bijela.


5) Osjetite kako ta bijela vatra obavija, gori u Vama, kroz Vas i okolo Vas. Puni vas energijom koja vas čini lakšima i fokusiranima.

15 views0 comments
bottom of page